Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


akutna upala sinusa


Autor Poruka

Mirela

27.03.2004. 11:49

Trudna sam oko mjesec i pol dana. Prije dva tjedna razboljela sam se: imala sam grlobolju, hunjavicu i temperaturu do 37,7, pa sam otišla na bolovanje. Liječnica mi je nakon par dana prepisala antibiotik cefaleksin dva puta dnevno po dvije kapsule od 500 mg. Na moje pitanje o tom lijeku i trudnoći odgovorila je da se u trudnoći može uzimati cefaleksin ili penicilinski antibiotici na koje sam ja alergična. Do sada su se hunjavica i grlobolja smirile, ali osjećam glavobolju iznad nosa i očiju, a navečer imam temperaturu oko 37,5 do 37,7. Kroz nos mogu disati i vratio mi se osjećaj mirisa i okusa, ali ostale smetnje su ostale. Svakodnevno inhaliram nos na tradicionalan način i nastojim utopliti sinuse. Liječnica me je poslala na pretragu bris nosa i grla iako sam već pila antibiotik a nalaz govori da nema nikakvih bakterija. Liječnica mi je prepisala efedrin kapi za nos 0,25% dva puta dnevno, pa me zanima da li one mogu biti štetne s obzirom da sam trudna i što mi je činiti?

prof. dr. Željko Bumber

30.03.2004. 14:10

Predlažem ultrazvuk sinusa. Kontrola s nalazom ultrazvuka. Te kapi u tako niskoj koncentraciji ne mogu biti štetne za dijete.