Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


česte upale uha


Autor Poruka

frogy

06.04.2010. 14:15

Poštovani,

moj sinčić (4 godine) muku muči s čestim upalama uha. Treći krajnik operirao je s 2 godine i 3 mjeseca, no situacija se glede upala nije baš poboljšala. Unatrag mjesec dana imamo već 2. upalu. Već 10 dana mu kapam operil p kapi, ali noću i dalje jako teško diše i hrče, čuje se da mu je nos potpuno začepljen. Trenutnu pije klavocin. Što mi je činiti?

Domagoj Parazajder, dr. med.

07.04.2010. 20:16

Niste naveli koliko su česte upale uha bile (koliko do sada, koliko u posljednjih godinu dana). Mala djeca često imaju po nekoliko upala srednjeg uha godišnje (vrlo često i uzastopnih). Ukoliko se to dešava, potreban je pregled orl-oga i procjena težine problema i eventualnih uzroka - s obzirom na smetnje disanja može se raditi i o recidivu adenoidnih vegetacija (unatoč operaciji mogu se vratiti). Dakle, učinite pregled orl-oga, fiberoptički pregled nosne šupljine, te timpanometriju (ipsitivanje stanja srednjeg uha, no s njom je bolje pričekati najmanje tri tjedna po sanaciji upale). Ukoliko se procjeni da opstrukcija trećom mandulom sudjeluje u problemu, potrebno je ponovno odstranjenje, a nekad je, ovisno o nalazima timpanometrije (ukoliko postoji potreba i praga sluha) potrebno dodatno saniranje srednjeg uha (lokalna terapija i rijetko, ukoliko sve to ne pomogne, miringotomija i postavljanje ventilacijskih cjevčica u uho). Lijep pozdrav!

frogy

08.04.2010. 11:00

Puno hvala!

Domagoj Parazajder, dr. med.

03.05.2010. 01:15

Nema na čemu, lijep pozdrav!