Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Devijacija septuma


Autor Poruka

pepsipepsi

26.05.2015. 18:10

Poštovani
Imam 19 godina i već dvije godine imam problema s grlom, ne mogu piti hladno, jesti vruće, pušiti cigarete, piti gazirano, udisati hladni zrak i ujutro kada se probudim osjećam bolove u grlu. Sada mi je ustanovljeno da imam devijaciju septuma i naručen sam za operaciju pa mene zanima hoće li moji problemi nestati poslije operacije ili to nije glavni uzrok? Inače, sve sam pretrage prošao i sa grlom mi je sve u redu i doktor mi kaže da ja imam osjetljivo grlo i ništa on tu ne može.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

29.07.2015. 20:50

Poštovani, Vaš doktor je u pravu kada kaže da imate hiperreaktivnu ( preosjetljivu) sluznicu ždrijela; radi se o sluznici određenih karakteristika koju treba čitav život štediti od iritansa (hladne i vruće hrane i zraka, prejakih začina, cigareta, alkohola, gaziranih napitaka, glasovnog naprezanja, duhanskog dima, smoga itd.). Ne postoji lijek koji može promijeniti karakteristike sluznice i učiniti je neosjetljivom na iritanse. Alergije, upale sluznice ili otežano disanje kroz nos ( zbog čega smo prisiljeni disati kroz usta), samo još pogoršavaju postojeće stanje. Stoga možete zaključiti da se nakon operacije nosne pregrade može osjetiti određeno poboljšanje, ali nećete u potpunosti riješiti svoj problem.