Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


uho


Autor Poruka

dancy

05.09.2014. 13:10

DOBAR DAN IMAM BEBU OD 3MJ I ROĐEN JE S RUPICOM NA UHU NA VANJOSKOM DJELU UHA DOE I PRIMJETILA SAM DANAS DA MU CURI GNOJ,SAD ME ZANIMA ŠTA BI TO MOGLO BITI,S TIM DA MU I TATA UMA TAKVU RUPICU ALI SA UNUTARNJE STRANE UHA I STO IMA GNOJA

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

08.09.2014. 20:20

Poštovana, nakon uzimanja bakteriološkog brisa gnoja, potrebno je primjeniti antibiotsku terapiju obzirom na nalaz antibiograma. Inače, obično se radi o kongenitalnoj fistuli koja nastaje zbog nepotpunog sraštavanja škržnih lukova. Ukoliko učestalo secernira, prikaže se njezin tijek i početak uz pomoć radiološke pretrage sa kontrastom, te se planira njezino kirurško odstranjivanje.

dancy

08.09.2014. 23:00

Hvala Vam na ogovoru

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

08.12.2014. 23:15

Nema na čemu.

dkonje34

24.07.2015. 09:55

Postovani,zbog kupanja -ronjenja dobila sam upalu uha.
Jucer sam otisla doktorici,nemam cerumen vec mi je lijevo uho suzeno zbog upale.
Svrbi i boli na dodir sa straznje i prednje strane.
Prepisan mi je klavocin 1*1000mg svakih 12h i maxitrol kapi 4 puta po jednu.
Popila sam evo do sada tri tablete uz to popijem rapidol s jer mi malo ublazi pritisak.
E sad pitanje je za koliko pocne poboljsanje?Jer nakon prve tablete jucer pocelo je i desno uho(ali ne toliko kao lijevo) sad nakon budjenja lijevo uho mi je jako zatvoreno,slabo cujem,pritisak kad zvacem i pomicanje celjusti je uzas.Neznam sto da radim ?

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

29.07.2015. 21:00

Poštovani, evidentno je da imate difuznu upalu stijenke zvukovoda koja je praćena jakom boli, ponekad sekretom i oslabljenim sluhom zbog mehaničke opstrukcije zvukovoda natečenom i bolnom kožom koja oblaže njegovu stijenku. Izbor terapije je dobar, ali u situaciji kada kapi zbog jake opstrukcije uopće ne mogu ući u zvukovod, terapija izbora je primjena trakica sa masti koja u sebi sadrži antibiotik i kortikosteroid. Tako će lijek stalno biti u kontaktu sa upaljenom stijenkom, a kortikosteroid će smanjiti volumen edematozne kože i otvoriti lumen zvukovoda. Nakon 2 dana trakica se izvadi i procijeni da li treba nastaviti terapiju sa novom trakicom još 2 dana ili su dostatne kapi za uho.