Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


FESS


Autor Poruka

viki1704

23.07.2013. 17:15

postovanje
imam 31 godinu i veci dio svog zivota imam problema sa teskim glavoboljama. Prosle godine u 12. mjesecu su me napokon poslali na rtg sinusa koji je pokazao potpuno zasjenjenje desnog maskilarnog sinusa. U sijecnju ove godine sam isla na sinusoskopiju koja mi nije nimalo pomogla. Nakon cega sam isla na ct sinusa. Dobila sam sljedeci nalaz:
u potpunosti zasjenjen desni maskilarni sinus homogenom sjenom vrijednosti od 10 do 20 HU sto odgovara guscem tekucem sadrzaju. I denticna sjena vidljiva je i u distalnim i anteriornim djelovima lijevog maskilarnog sinusa. Nalazim i obostrano zasjenjenje etmoidnih celula kao i gornjih konha

viki1704

24.07.2013. 00:10

Nije mi poslalo cjelu poruku od prve. Moje isprike. Htjela sam rec da mi je nakon tog nalaza preporuceno da idem na fess-u. Htjela sam Vas pitat za Vase misljenje i ako bi mi mogli objasnit sto je ustvari ta fess-a.
Hvala unaprijed

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

29.07.2013. 15:35

Poštovana, FESS je kratica za functional endoscopic sinus surgery , predstavlja minimalno invazivni kirurški zahvat kojim se endoskopskim putem i kroz nos rješava patologija paranazalnih šupljina. Opravdanost zahvata može se procijeniti tek nakon uvida u snimke CT sinusa.