Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


KRVARENJE KAPILARE U SLUZNICI U NOSU


Autor Poruka

zdravko.mileni

18.03.2009. 09:45

kako je pocelo?
doktorica u bolnici u sl.brodu mi je na pregledu utvrdila da je vidljiva jaka spina septuma desno koja upire u SNŠ i blokira usce desne eustahijeve tube. odradila je septoplastiku, uklonila spinu, bio sam 2 dana u bolnici i pusten doma sa uputom da ispirem nos fizioloskom i garasone kapima.
6 dana poslije sam zavrsio na hitnoj radi obilnog krvarenja iz desne nosnice, 2 puta su me tamponirali pod anestezijom sa belocqueom, jer sam prokrvario obilno kad su uklonili tampone nakon 6-7 dana.
drugo duboko tamponiranje je odradio jedan doktor, te je nakon 10 dana uklonio sve tampone, postepeno. pusten sam doma nakon skoro 20 dana.
DIJAGNOZA; EPISTAXIS STATUS POST RECONSTRUCTIONEM SEPTI NASI ET CAUTERISATIONEM CNI BILLATERALIS ANTE DIEM V
preporucio mi je da ne diram nos i nek se suši sve unutra.da ne ispirem.
hvala bogu, ne krvarim vise, mirujem.
ALI stalno mi se prave kraste u nosu, prije dan dva sam ispuhao nos jer se zacepio od krasta i onda je desna krvarila na prednjem dijelu taman dio kad gurnete prst u nos i gdje dodje u tom dijelu krvarilo ali slabo,
sad se opet prave kraste.
PITANJA: KOLIKO CE TO TRAJATI ? ZARASTANJE?JER IMAM POSAO PA CU MORATI SKORO NA POSAO,
DA LI DA STAVLJAM GARASONE KAPI KOJE SAM DOBIO?
STA DA RADIM S KRASTAMA? DA CEKAM DA SAME OTPADNU PA DA PO NJIMA STAVLJAM KAPI?
HVALA!

Domagoj Parazajder, dr. med.

28.03.2009. 13:10

Poštovani, stanje bi se trebalo sanirati u roku od tri tjedna od posljednjeg zahvata na nosu. Garasone kapi se rutinski daju u postoperativnom periodu (pišem ih i sam kod svakog pacijenta kojem operiram nos i/ili sinuse), tako da ih slobodno koristite. Kraste koje su se skupile na ulazu u nos možete pokušati nježno ostraniti, no svakako pazite da ne isprovocirate novo krvarenje (možete ih namazati sa kremom - betrion i sl. da omekšaju). Kraste koje dugo stoje u nosu i rade jaku opstrukciju najbolje je prepustiti orl-ogu (dakle, učinite i kontrolu). Nadam se da vam se stanje do sada popravilo!