Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kvrga u vratu iza celjusti


Autor Poruka

dimuzl1986

19.11.2012. 23:45

postovanje. imam 26 god i u zadnje dvije godine me muci kvrga u vratu velicine oraha mozda, koja je tvrda i nazali se tocno iza celjusne kosti ispod uha. nila sam na mnogo pretraga kod raznih specijalista koji mi nisu apsolutno nista rekli osim sto postoji mogucnost da mi je izrasla jezicna kost. (?)
jedini simptomi su ti sto me stalno boli uho na toj strani(lijevoj) upaljen mi je krajnik na toj strani, i vjecito imam pritisak u glavi, dakle ne glavobolju nego samo pritisak kao da ce eksplodirati. osim toga cesto mi se upale ti vratni misici-i uvijek me boli samo lijeva strana. na toj strani sam prije svije godine izvadila donji umnjak koji nije imao mjesta za rasti, i doktori su mislili da me uho i boli stalno upravo od umnjaka, ali eto ipak se sve nastavilo! audiometriju sam
obavila dvaputa i cujem odlicno! ta kvrga se moze opipati samo u polozaju kada malo sagnem glavu prema dolje. cesto me i "presjece" na tom dijelu glave, a kada se povucem za usnu resicu boli me. neznam kome da se vise obratim jer to vec dugo traje i pocelo me zaista nervirati narocito preko zime kada mi je to lijevo uho stalno bolno, i kada sam vani na hladnoci glava kao da ce mi svaki cas puknuti!!!!!!
inace, prije 2 god sam obavila i magnetnu rezonancu glave zbog tih cestih glavobolja i vrtoglavica i sve je uredno samo nesto pise da je na lijevoj strani glavna zila malo asimetricna.. koliko se sjecam.. molim vas za savjet. da li da napravim ultrazvuk cijelog vrata ili?!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

22.12.2012. 18:40

Poštovana, simptomi koje navodite ( bol lijevog uha, upale lijevog krajnika, pritisak u glavi iste strane) asociraju na upalu sinusa lijeve strane koji postnazalnom sekrecijom potenciraju upalu krajnika i povećane limf. čvorove iste strane , te pritisak u projekciji sinusa. Međutim, oteklina navedene lokalizacije može nastati i tumorskom tvorbom repa žljezde slinovnice, a najjednostavniji i najkraći način za postavljanje točne dijagnoze je učiniti punkciju čvora i CT vrata i sinusa.