Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Muka po sinusima


Autor Poruka

Mauricio

01.12.2008. 09:05

Poštovani!!
Vec nekoliko godina, konstantno imam blagi iscjedak iz nosa, te ponekad imam glavobolje u dijelu sinusa sa lijeve i desne strane, na moru ne mogu zaroniti dublje od dva tri metra, čelo mi se želi raspuknuti od boli, U slučaju prehlade nos mi je toliko začepljen da mi je otezano gutanje, tada mi je sekret zute boje ponekad promiješan sa kaplijcama krvi. Kapljice za nos mi pomognu na otprilike 3 sata i onda sve po starom... Noćima ne mogu spavati, nervozan sam!! Ne zelim previse hodati oko doktora, što biste mi preporucili kao izlaz, da bude ucinkovito i relativno brzo? Operacija?

Hvala!!!

Domagoj Parazajder, dr. med.

13.12.2008. 16:15

Poštovani, s obzirom na tegobe koje opisujete, najvjerojatnije imate kroničnu upalu sinusa. Nažalost, ipak ćete se morati zaletiti kod orl-oga, jer bez kvalitetnog pregleda (uključujući ev. i endoskopiju nosa) ne može se znati točna dijagnoza, lokalni nalaz, kao ni preporučiti terapija (lijekove za liječenje kroničnog sinuitisa može se, naravno, dobiti isključivo na recept). Sretno!