Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nakupina na grlu


Autor Poruka

dodo277

25.03.2014. 11:10

Poštovani!
Imam 27 god. Prije 10 dana mi je dijagnosticirana poprilično jaka angina, gdje mi se između ostalog i upalilo bilo zubno meso. Nakon uzimanja antibiotika (Cefalin 1g svakih 12h) stanje se smirilo, temperatura povukla i grlo više nije tako upaljeno. Danas sam popio zadnji antibiotik i primjetio da mi je skroz na lijevoj strani grla na sluznici ostao jedan kao bijeli "čep" i okolno tkivo oko njega je upaljeno. Zanima me da li se to radi o gnojnim nakupini ili možda nešto drugo? Postoji li mogućnost da mi se upala zbog toga vrati i da li je antibiotik bio dovoljno djelotvoran?
Unaprijed hvala!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

09.06.2014. 19:30

Poštovani, ukoliko ste uzimali Cefalin, nije se radilo o gnojnoj angini, već o jednostavnom tonzilitisu. Bijeli čep koji opisujete nije nakupina gnoja, već odljuštene epitelne stanice unutar tonzilerne kripte; takve nakupine su pokazatelji kronične upale tonzile. u slučaju čestih angina ili tonzilitisa (minimalno 4-5 epizoda godišnje), razmislite o tonzilektomiji (odstranjivanju tonzila).