Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Promuklost


Autor Poruka

signum

12.07.2014. 17:20

Poštovani!
Već neko vrijeme primjećujem kako se moj glas prebrzo troši i gubi na svojoj boji i jačini. Svake godine sve brže. To se najčešće događa nakon dugotrajnih razgovora, zabava, vikanja i sl. Student sam, bavim se u slobodno vrijeme pjevanjem i glazbom, pa mi sve ovo stvara dodatne probleme. Imam već neko vrijeme alergijske reakcije i relativno česte upale grla (najčešće prehlada). Bio sam na odjelu uho-grlo- nos u Splitu i rečeno mi je samo kako je sa mojim glasnicama sve u redu. Ovaj problem sa glasom mi smeta u svakidašnjem životu i veoma bi mi pomoglo vaše mišljenje i savjet.
Unaprijed zahvaljujem!

shure123

21.07.2014. 17:10

Postovani,

Vec dvije godine imam problema sa promukloscu, bavim se pjevanjem i cesto mi se desava da mi se glas brzo trosi. To mi se pocelo desavati nakon sto sam popio par hladnih energetskih napitaka, i poslije toga jednostavno se brzo potrosim. Zanima me vase misljenje i zanima me da li je to nesto opasno i da li se moze lijeciti ?

Hvala big-smile

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

28.07.2014. 15:25

Za „signum“ i „shure123“:
Poštovani, u situaciji kada se glasom služite u povećanoj mjeri, kao što navodite obzirom na pjevanje u slobodno vrijeme, potrebno je znati osnove higijene glasa, te redovito kontrolirati glasnice kod fonijatra, užeg specijalista otorinolaringologije. Osnovna premisa je da morate naučiti pravilno koristiti glas kao bi izbjegli dogoročne posljedice u vidu vokalnih nodula i sličnih neugodnosti. Preduvjet za pravilno korištenje glasa je njegovo školovanje. U slučaju pojave štetnih pojava sa glasom i glasnicama, opet morate konzultirati fonijatra.