Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nos


Autor Poruka

mel

09.03.2009. 22:05

Imam djete 8 god. unazad par mjeseci svaki dan počinje puhati nos, a da u njemu nema nikakvog sekreta. bili smo kod dr. opće prakse poslala ga je na citološku obradu koja je ok, te na bris nosa koji je ok, ali on svaki dan oko 18.00 sati počinje puhti kroz nos ali u njemu apsolutno nema ništa, koristili smo sterimar (preskupo i išprica za 2 dana), te sada koristimo fiziološku otopinu koju si sam stavlja kroz špricu u nos, stanje tada bude relativno dobro cca. 30 min, i tako dok ne zaspe, sada u zadnjih mjesec dana čujem da i puše kroz nos noću. napominjem nos apsolutno čist. molila bih neki odgovor što činiti.

Domagoj Parazajder, dr. med.

25.03.2009. 22:15

Poštovana, s obzirom da su simptomi posve nespecifični, potreban je pregled orl-oga koji će detaljnom anamnezom, pregledom nosa i ždrijela (koja se može upotpuniti i fiberoptičkim pregledom), uvrditi stanje i preporučiti terapiju, ukoliko je potrebna. Ispiranje/kapanje nosa fiziološkom otopinom je u svakom sluačju dobra terapija s kojom ne možete učiniti nikakvu štetu. Sretno!