Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Okus/miris trulezi iz grla


Autor Poruka

Sono007

10.10.2007. 08:35

Postovanje,
Molim Vas za pomoc, tj savjet u vezi necega sto mi se prije nekoliko dana pocelo desavati. Naime, unazad tjedan dana primjetio sam da se 2-3 puta dnevno u grlu, na zadnjem dijelu jezika, javi okus/miris koji jako podsjeca na trulez, kada probam progutati osjecam ga, ali vrlo brzo nestane. Kao sto sam rekao, ne pojavljuje se cesto, niti utjece na zadah iz ustiju, jednostavno se pojavi nakratko, i isto tako brzo nestane. Uz to nemam nikakve grlobolje, problema s gutanjem ili osjecaj da je neko strano tijelo u grlu, krajnike sam izvadio kao dijete. Mozete li mi ikako pomoci savjetom i otkloniti moj strah da se radi o raku grla?
Unaprijed zahvaljujem!

Domagoj Parazajder, dr. med.

10.10.2007. 20:35

Štovani,u principu kod raka grla/ždrijela ili usne šupljine zadah se javlja tek u vrlo uznapredovaloij fazi kada dolazi do raspada tumora, čemu bi prethodili brojni drugi simptomi. Vjerojatnije je zadah posljedica ili karioznog zubala, problema sa želucem, moguće čak i sa sinusima (slijevanje sekreta niz grlo). Upalni procesi u usnoj šupljini, eventualno korjenu jezika (gdje se nalazi limfno tkivo koje, pogotovo nakon vađenja madula, hipertrofira=naraste), imali bi za posljedicu i grlobolju, makar eventualna kronična upala ždrijela/opisanog limfnog tkiva (lingvalna tonzila) nije isključena.
Savjetujem vam pregled orl-oga radi utvrđivanja problema, no mislim da nema mjesta za strah od zloćudne bolesti.