Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


polipi u sinusima-upala-sluz


Autor Poruka

alena1

13.09.2014. 18:05

Poštovani,
prije godinu dana (zbog dugotrajnog kašlja) dijagnosticirani su mi polipi u sinusima i provela sam uspješnu tromjesečnu terapiju antibioticima. Do prošlog tjedna je sve bilo u redu, a prije 9 dana najprije se naglo pojavila glavobolja, malaksalost, četverodnevna povišena temperatura koja nije prelazila 37,8. Sekret iz nosa je najprije bio vodenast , a idući dan nos se jako začepio i nisam mogla disati bez Operila.
Sada se osjećam bolje, (deveti dan od početka "upale"blunk, ali ispuhujem velike količine bijele guste sluzi koja se non stop stvara. Ne osjećam mirise i slabije čujem. Kada kašljem osjećam sekret i u bronhima (slijevanje iz sinusa). Kako da se riješim tolike sluzi i osjećaja začepljenih ušiju ? Ovaj put nisam išla kod ORL tako da nisam uzimala antibiotik.
Hvala Vam,

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

09.12.2014. 00:15

Poštovana, potrebno je učiniti bris nosa na bakterije i gljivice, te sukladno tome koristiti preporučeni terapiju. Također, za reduciranje količine stvorene viskozne sluzi koristite kortikosteroidni sprej u nos, po potrebi i oralno u niskim dozama kako bi otvorili sinusna ušća i reducirali funkciju mukoznih žlijezda. Ukoliko simptomi perzistiraju duže vrijeme, učinite CT sinusa u tri presjeka