Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Postoperativni tijek nakon operacije FESS


Autor Poruka

didich

25.06.2014. 16:55

Postovani,

pred 2 mjeseca mi je dijagnosticiran polip na desnom makrofacijalnom sinusu uz 100% zasjenjenje sinusa koji mi je stiskao bubnjic i uzrokovao osjecaj pritiska u licu i bol u uhu. Preporucena sam za operaciju Fess koju sam imala 01.06. gdje je polip izvaden endoskopski kroz nosnicu i ista je tamponirana na 2 dana. Takoder su mi laserskim putem prosirili nosne skoljke. Otpustena sam na kucnju njegu uz Klavocin antibiotik, Nasonex sprej, Aguamaris sprej, te Rapidol 400 tablete za bolove. Nakon skoro mjesec dana i dalje osjecam svakodnevnu glavobolju, te pritisak u sredini cela koji mi onemogucuje fokusiranje na citanje ili primjerice rad na kompjuteru. Pritisak je izrazeniji ako spustim glavu, ili pri nekoj vecoj fizickoj aktivnosti,gdje ponekad osjetim nesto kao kratkotrajnu omaglicu ili neravnotezu.

Zanima me koliko traje postoperativni tijek kod ovakve operacije i jesu li tegobe koje osjecam simptom potencijalne komplikacije? Je li potrebno napraviti jos neke pretrage?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru, lp,

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

28.07.2014. 15:25

Poštovana, uvidom u CT snimke sinusa u aksijalnom i koronalnom presjeku moguće je odgovoriti na Vaše pitanje. Sve ostalo je nagađanje.