Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sinusi


Autor Poruka

Neno

07.03.2005. 23:40

Pozdrav javljam se po drugi put,nažalost ovaj put ču kratko.
Od prošle godine sam postao astmatičar i bronhitičar .prije nikad nisam do sad sam imao dva napada ,astme i bronhitisa tako da završim na amifilinu i ventolinu inhalacijama .
Problem je da pulmolog inzistira na operaciji nosa tj imam devijaciju nosa i upale sinusa često ,sad trenutno prvi put sa bolovima i krvarenjem.Danas sam bio na ORL pregled dobio sam kremu byvacin za u nos i pijem ceporex i opet ORL doktor kaže da nije još vrijeme za op,ali da ima veze sa astmom i bronhitisom.
Ako mi krv ne prestane teći preporuča neko paljenje u nosu.
Za astmu pijem symbikort dva puta na dan i singular naveče i jednom na dan ventolin u spreju.
Dali je moguć pregled kod vas ,danas sam rekao da pristajem na operaciju doktoru orl ,te nosne devijacije i stavljanje neke plastike za lakše disanje ali ništa.Pulmolog jedno a ORL doktor drugo a meni puna kapa toga . Hvala

prof. dr. Željko Bumber

08.03.2005. 10:05

Učiniti CT sinusa i alergološku obradu. S nalazima u ORL ambulantu na Šalati 4, ujutro u 8 15.

neno

11.03.2005. 00:33

nažalost ct sinusa nemogu dobit to samo specijalist propisuje ,a alergo test pulmolog mi će dati ,hvala na pomoči,ali eto ct nemogu dobit niti pitat Pulska bolnica je druga planeta.Hvala

prof. dr. Željko Bumber

14.03.2005. 09:05

CT sinusa je zlatni standard za situacije kada je bitno prikazivanje sinusa . Pulska bolica to svakako obavlja ali treba mišljenje nadležnog otorinolaringologa.