Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sluznice nosa


Autor Poruka

makrida

13.06.2009. 21:05

Dobar dan!Molio bi da mi pomognete oko problema koji me mući več niz godina.Od rane mladosti sam imao problema sa sinusima od curenja is veg ostalog šta prati to.Iako se bavim i sportom pa sam zaradio i devijaciju nosa.Tjekom spavanja imam problema sa disanjem dišem na usta ali nije ni to toliki problem.Kako sam išao i nekolko puta na inhalacije i kod kuce ih radio počelo mi se javljat svrbež u nosu.Jednostavno kao da mi je koža stalno suha unurtar nosa odnosno slunica nosa.Jednostavo od toga svrbeža i osječaaj da je koža stalno suha i iritiranja počeo sam mazati kremon i to unutar nosa.Najviše sam koristio Niveu tako da je to počelo biti učestalo.Posjetio sam mnoge doktore i sve ali nitko nije znao zašto se to događa svi su mislili da je uzrok sinusi.Ali evo to se nastavlja godinama i jednostavno nekad se upitam možda je to neka vrsta navike.Ali jednostavno mislim da nije da popstoji enki razlog,priliko umivanja ili ispiranaj nosa vodom,puhanja,jednostavno se onda javlja taj osječaj isušene kože.U zadnji niz godina sam shvatio da mi i dim cigareta i prašine još više to pospješuje pa moram stalno mazat sluznicu nosa sa kremom.Volio bi da mi pomognete ako se u mogučnosti.



Hvala!!!!

Domagoj Parazajder, dr. med.

26.09.2009. 18:45

Poštovani, u svakom slučaju mazanje nosa običnim kremama se ne preporučuje, kao ni ušmrkavanje vode u nos, jer svi ti postpupci dodatno oštećuju sluznicu i izazivaju osjećaj suhoće u nosu. I deformacija nosne pregrade pridonosi tom problemu jer zrak koji prolazi kroz nos ima turbulentni tok te dodatno oštećuje sluznicu. Za početak, najbolja je terapija često kapanje nosa fiziološkom otopinom (više kapi), te mazanje predvorja nosa (ne preduboko) drugim kremama - primjerice nisita. Učinite i orl pregled radi utvrđivanja težine deformacije nosne pregrade kao i eventualne dodatne patologije u nosu.