Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


više neznam kome da se obratim


Autor Poruka

14.06.2009. 00:05

pozdravljam..Prije 2mj. dobio sam osjećaj kao da mi nešto stoji u grlu,moja doktorica je rekla da je grlo malo crveno i upaljeno,napravio sam KKS i bris grla i nosa i svi su nalazi u redu.Međutim problem je i dalje tu naručio sam se kod OLGa privatno pošto sam inače morao čekati mjesec dana,i doktor me je pregledao i dao mi je neku vodu da ispirem nos i napisao da je.. retrokrikoidna sluznica zadebljana..i da imam povećan limfni čvorić na desnoj strani ali ništa strašno,i rekao da dođem na kontrolu za mjesec dana.Mene grlo ne boli nemam smetnje kod hrane već samo kod gutanja sline kao da malo teže ide i malo mi je češće suho grlo i povremeno se javi zanemariva bol u ušima..U međuvremenu sam otišo na unaprijed naručeni pregled u vinogradsku kod OLGa. i on mi je rekao da nema vidljiih upala ni sl.i napisao je ILS HIPERTROFIJA DESNOG VENTRICULARNOG NABORA KOJI SE U FONACIJI NADKRILJUJE NAD RIMU. OTS obostrano uredan RNS sluznica mirna OFS mirno I naručio me na LVS u 9om mj. zaboravio sam napomenuti da povremeno promuknem i da me grlo zaboli vrlo malo i kratko..IZVINJAVAM SE ZBOG PUNO ČITANJA unaprijed zahvalan...p.s. imam 25 godina

Domagoj Parazajder, dr. med.

26.09.2009. 18:45

Poštovani, kod vas u svakom slučaju treba isključiti i mogućnost laringofaringealnog refluksa - refluksa kiseline iz želuca u ždrijelo/grlo, koji izaziva simptome koje vi opisujete, a ne mora biti povezan sa manifestnim žgaravicama. Naravno, potrebno je isključiti i druge uzroke (kronična upala grla, sinusa, stres). U slučaju sumnje na refluks, isplati se pokušati sa terapijom inhibitorima protonske pumpe, kroz najmanje 6 tjedana, nakon čega slijedi procjena stanja i daljni postupci.