Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upala vratnih limfnih cvorova


Autor Poruka

skullclamp

25.11.2008. 01:20

postovani, imao bih pitanje. ispricavam se ukoliko nije vase podrucje ali bio sam kod lijecnika vase specijalizacije zbog ovoga pa se nadam da mozete pomoci

naime, vec 3.5 mjeseca su mi upaljeni ratni limfni cvorovi. sve je pocelo s mononukleozom koju sam prehodao. bila mi se pojavila kvrzica na prsima te sam se uplasio ali sad se smanila i gotovo da je nestala(jako je mala) te je doktorica posumnjala na mononukleozu sto se pokazao tocnim(ali isplao je da sam ju prebolio nesto prije tih simptoma). no, prije nekih mjesec i pol mi se odjednom pojavila kvrzica na vratu koja se nakon nekog vremena smanjila. zatim sam bio kod OTORINOARINGOLOGA gdje sam podvrgnut endoskopiji i pronadena mi je devijacija septuma i to je u biti bilo sve.) nako toga upucen sam infektologu koji me poslao na punkciju kvrzice ingvinalno desno jer je jedino ona bila malo veca, oko 1cm. 2 puta sam vec bio i nista se iz nalaze ne moze zakljuciti, vidljive su neke male infekcije, kako to dokotrica kaze... problem se sto barem 5 sati u danu imam temperaturu oko 37.3. .

mozete li nesto savjetovati?

skullclamp

11.12.2008. 14:25

također mi se na vratu pojavila jedna sitna kvržica, jedan cm iznad adamove jabučice. cijlo ljeto sam bio po doktorima, da odem i sada? temperatura je oko 37 svaku vecer

Domagoj Parazajder, dr. med.

13.12.2008. 16:15

Poštovani, limfni čvorovi koji su punktirani, najvjerojatnije su bili samo reaktivni čvorovi, koji često ostaju nakon preboljele infekcije. No s obzirom da ih ima na više lokalizacija, te da imate subfebrilne temperature, preporučio bih detaljniju obradu (infektologa ili hematologa - rade se pretrage na različite parazite, viruse, autoimune bolesti...). Nasreću, sama stanja najčešće prolaze spontano te se ne nađe ozbiljniji uzrok problema, tako da ne morate umirati od straha čekajući pregled. Sretno!

skullclamp

14.12.2008. 01:25

poštovani, hvala vam na odgovoru no doktorica me nije slala vise nigdje tvrdeći da se cvorovi na vratu smanjuju. naime, prije 2 mjeseca sam zadnji put bio kod infektologa koji mi je prepisao doksicikline i to je bilo zadnje...u zadnje vrijeme subfebrilna temperatura je rijeđa...mene zanima je li mozda moguce ove simptome povezati sa limfomom? citao sam raznu literaturu koja cesto i nije tocna ali zanima me mogu li se neki od ovih simptoma povezati s istim?

hvala

skullclamp

14.12.2008. 01:25

također, sve je pocelo s mononukleozom pa me zanima treba li inzistirati na pregledima koje ste predlozili ? naime, na zadnjoj kontroli je doktorica rekla kako nalazi(punkcija ingvinalnog cvora iako su i ostali blago oteknuti) ne upucuju na nikakvu promjenu te da je to prakticki gotovo...

Domagoj Parazajder, dr. med.

14.12.2008. 11:45

Kod limfoma ne bi došlo do smanjenja čvorova, niti bi bili rasuti na toliko lokalizacija (najčešće), tako da strah od limfoma možemo isključiti. Jedino na što treba obratiti pažnju su subfebrilne temperature, ukoliko traju dulje vremena, treba učiniti obradu.

skullclamp

14.12.2008. 21:05

puno hvala na odgovorima. subfebrilna temperatura je sve rijeđa, 2-3 dana u tjednu po 3-4 sata pa je doktorica rekla kako treba pricekati.
jos jednom, puno hvala!

Domagoj Parazajder, dr. med.

12.01.2009. 09:40

Nema na čemu, sretno!