Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upomoć!!!!


Autor Poruka

luckasta

15.12.2009. 22:20

poštovani,
već četiri godine imam problema sa lošim zadahom. napravila sam sve ,moguće pretrage i sve su u redu. pet puta sam radila bris uha, grla i nosa i svaki put je bilo u redu, zubalo sanirano, ast uredu, negativna na heliobactery, rađena gastroskopija koja je pokazala melenu herninju međutim kažu da to ne može utjecati na neprestanio smrad.nema gastritisa, žgaravice niti podrigivanaj.bila sam kod oralnog patologa i nalaz je u redu usna šupljina uredna, sinusi prozračni.nikada nisam imala problema sa krajnicima, anginama ni upalama grla.operem zube uredno četkicom i pastom, zatim vodicom za ispiranje, postružem jezik strugaćem i prođem sa zubnim koncem i nakon prve minute zadah je isti , nepodnošljiv.to mi stvara velike probleme pošto radim sa ljudima. molim vas možete li mi dati savjet koji mi je sljedeći korak?što da učinim? iunaprijed hvala

Domagoj Parazajder, dr. med.

23.12.2009. 19:55

Poštovana, sudeći po navedenome, učinili ste sve da bi se dijagnosticirao uzrok problema - zadah iz usta može biti posljedica kronične upale sinusa (rijetko), karioznog zubala, kronične upale grla, te problema sa želucem (često); no nije se našao uzrok. DIvertikli jednjaka (vrećasta proširenja sluznice) vrlo rijedak su uzrok takvog problema, mogu ne biti zamijećeni pri gastroskopiji, tako da, za svaki slučaj, učinite rtg akt gutanja sa pasažom jednjaka kao bi sa sigurnošću otklonili (ili potvrdili) i taj razlog. Jedino što vam mogu savjetovati poslije toga je da ponovite pregled orl-oga koji će još jednom pregledati stanje tonzila, učiniti endoskopiju nosa,ždrijela i grla. U slučaju da se ne pronađe ništa, može se pokušati sa terapijom koja će smanjiti lučenje kiseline iz želuca, eventualno i antibiotskim tretmanom, najbolje u dogovoru s liječnikom koji je najupučeniji u vaše stanje. Lijep pozdrav!