Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zaista trebam pomoć :(


Autor Poruka

Kasica Prasica

28.04.2014. 09:45

Poštovana,

zadnjih par godina imala sam upale krajnika do 4 puta zimi. Otisla sam na operaciju kako mi je savjetovano i 24.2. 2014. (ove godine) su odstranjeni. Oporavak je bio dobar sto se tice zacjeljivanja rana i nakon deset dana doktor je rekao da je sve u redu i da kroz par dana budem u mogucnosti vratiti se starim navikama (fax, posao i sl). Prošla su vec dva mjeseca i ja i dalje vodim borbu sa nadrazenoscu grla koje jedva uspjevam ublaziti kombinacijom kadulje (grgljanje) i do pred nekoliko dana cajem i sirupom bijelog sljeza. Pušač sam i vjerujem da mi to otezeva stvari ali kontrolirano popusim nekoliko cigareta i suzdrzavam se svakog napora jer osjecam da mi jos povremeno napce natece (osjetim jezikom). Jutra su jako teska radi suha grla koje pece i naravno kako mi to dugo vec traje sprecava me u obavljanju dnevnih funkcija kako treba (i sama sam postala razdrazljiva i ne mogu komunicirati normalno jer nakon nekog vremena iritacija postaje jaca). Grlo mi je konstantno zarko crveno i veceras sam primjetila neku kvrzicu pokraj uvule koja je boje nepca i ne boli na dodir. Imam samo 23 godine nedavno napunjene i zaista trebam neki savjet jer ne zelim da mi se zivot svodi na konstantno zaljenje oko bolnog grla. Ne znam vise je li to normalno nakon operacije toliko dugo da bude nadrazeno da mi smeta i zrak koji udisem ili to postaje vec nesto drugo? jer prije operacije je bilo zarko crveno ali nije bilo osjetljivo na udisanje zraka. Dokrotica me do sada samo na antibiotike stavljala kad god je bilo problema i dosta mi je toga. Zelim tj molim nekoga strucnoga da mi barem pokusa ponuditi rjesenje. Hvala

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

09.06.2014. 01:05

Poštovana, prvo izbacite u potpunosti cigarete, zatim učinite ORL pregled kojim se moraju isključiti ostali mogući uzroci Vaših smetnji, npr. začepljen nos noću zbog alergijskog ili vazomotornog rinitisa, kronični sinuitis, GERD,sialoadenitis i sl. koji se ne liječe antibioticima. Navedene smetnje se 2 mj. nakon operacije ne mogu dovesti u vezi sa istom.