Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


alergija?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

visnja71

22.05.2008. 17:40

Postrovani, kcerkica mi ima cetiri godine, unazad mjesec dana, samo po noci joj je zastopan nosic, toliko da se budi jer ne moze disati, preko dana normalno prohodan. Pedijatar nam je prepisao Flonidan navecer po jednu zlicicu. Nije radio nikakve pretrage. Zabrinjava me to sto joj se jednom na dan javi kasalj, koji traje nekada po par sati, nekada prodje kroz pet minuta ili par dana ne kaslje, pa jedan dan kaslje. Da li je voditi na neke pretrage ili cekati (ako je alergija) da prodje samo od sebe. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Darko Richter, dr. med.

22.05.2008. 20:20

Ne bih radio ništa, čak niti davao Flonidan, ako joj je stanje nakon njega isto kao i prije.
Alergija neće nikamo pobjeći, ako je ima, niti ćete je ničime otjerati, samo malo ublažiti ili potisnuti smetnje koje od nje potječu, ako potječu. Naime, ima puno više alergičnih nego od alergije bolesnih. Ova klinička slika i može i ne mora biti od neke alergije. Najčešće je od upornog kapanja kojekakvih kapi od vode i mora u nos.

visnja71

23.05.2008. 09:35

Hvala na odgovoru, to smo i napravili, jer njen pedijatar je rekao da joj kapam fiziolosku do vrha nosnice, pa da ce sila teze napraviti prohodan nosic......vec joj danima ne kapam nista,od sirupa nema nekih pomaka, mozda se jedino taj kasalj prorjedio. Trebala bih ju ovaj mjesec cjepiti protiv krpeljnog meningoencefalitica, pa vas molim da mi jos na to odgovorite, da li pricekati ili ju cijepiti (nadocjepljuje se sada treci put).

Darko Richter, dr. med.

23.05.2008. 11:35

Možete je normalno nadocijepiti, bez obzira na ovaj kašalj.