Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


angina


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

enibadi

13.12.2014. 00:30

poštovanje doktore.
Djevojčica 9 godina se u utorak počela žaliti na jaku grlobolju te dobila temp 37,9. u srijedu je grlobolja bila jednako jaka, a temperatura 37,5 ili 37,6. u četvrtak grlobolja slabi, nazalni govor se nastavlja( to znam jer je kao vrtičnjak imala česte streptokokne angine dok ju nismo cijepili sa PNEUMO 23). TEMP 36,8 DO 37 .
DANAS VIŠE NEMA TEMERATURE, 36,8 , na grlo se manje žali iako kaže da ju još bolucka. pokušala sam vidjeti u grlo, čini mi se da sam vidjela koji gnojni čep, no nisam sigurno.
e sad, kasd je imala streptokokne angine imala je temp preko 39 na svaka 3-4 sata. sad nije bilo ni potrebe za sirupom za temperaturom, nisam ju vodila doktoru, liječila sam grljanjemn, cuclanjem tabletica, medom.... ona je vesela, dobro jede, nije umorna, pospana i sl.
mislim da nisam trebala doktoru no opetr sam malo u strahu.
i limfni čvorovi su joj, naravno, naglašeni. nisu se zapravo nikad dobro ni povukli od prečestih angina ka manja djevojčica. šta amislite?
hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.12.2014. 13:20

PNEUMO 23 stvara otpornost prema 23 soja bakterije Streptokok pneumonije. Gnojne angine uzrokuje beta hemolitički streptokok skupine A i nema veze sa prethodno spomenutim. Trebali ste, a još uvijek možete, obaviti pregled.