Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26381

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Apiterapija, homeopatija...ugl. alternativa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

9Maja9

29.06.2011. 12:25

Poštovani!

Voljela bih čuti Vaše mišljenje u vezi ovih dodataka prehrani. ZNAM koji je Vaš stav pa Vas srdačno molim da me poštedite predavanja o besplatnom zdravstvu i prodike kako dolazimo k liječnicima po svajet, a onda novac ostavljamo kod raznoraznih šarlatana...uz dužno poštovanje, to ovdje odista nije slučaj. Držim do Vašeg stručnog mišljenja izuzetno i do Vašeg zdravog razuma pa Vas svesrdno molim za pomoć savjetom! Dakle, dijete ima nepune 3 godine, ima alergijsku astmu, dajem mu Flixotide i po potrebi Ventolin. Preporučili su mi u ljekarni Petrovićev Med s dodatkom propolisa (navodno kroz 6 mj rješava sve simptome aler.astme), Kalinji ulje crnog kima (prirodni antihistaminik) i Citrofit (imunostimulans) te, kod viroza Imunoglukan(beta 1,3D glukan) sirup. Mene zanima ne samo koliko ovo navedeno djeluje pozitivno, već može li naštetiti djetetu u nekom obliku? Med je ipak "težak",a sadrži i peludi i svašta nešto što može biti alergen. Ovo Vas pitam jer ste se sigurno, tijekom svoje prakse, susreli s raznoraznim dodacima koje su majke davale svojoj djeci pa me zanima imate li ikakav odjek, ima li nešto što ipak može pozitivno djelovati, kao nadopuna liječenju?

Drugo pitanje: u bolnici su nam dali ventolin u fiziološkoj na kompresorski inhalator, a ja kod kuće dajem na Babyhaler. Što je bolje? trebam li nabaviti inhalator i ako da, koji je bolji, kompresorski ili ultrazvučni?

Nemojte što zamjeriti, unaprijed hvala.

Darko Richter, dr. med.

29.06.2011. 16:50

O alternativi vam puno ne znam, jer je nisam učio. Ja sam učio medicinu. Ono što je sasvim sigurno, oni koji se bave alternativnom u 90% slučajeva nisu studirali medicinu. Tako da mi nije jasno da vi nemate taj očiti kriterij, već mene molite da se ne razbjesnim. Ja nisam ljutit niti na koga koji se zna snaći, uz uvjet da to ne škodi drugima. Ali, uistinu mi nije jasno da ti drugi, na kojima se oni snalaze, mene pitaju, jesam li ja doktor, a njima bespogovorno plaćaju,sve što im stave na tezgu.
Babyhlaer je bolji od inhalatora, a ako je riječ o inhalatorima, onda je ultrazvučni promašaj, i isto tako, kao i za alternativu, ne znam tko ga i kome uspijeva prodati.

9Maja9

30.06.2011. 10:56

Puno ste mi pomogli! I, samo da znate, baš zato što jeste doktor, Vas pitam! Ovo za alternativu mi nije novost kod Vas, ali sad sam se šokirala za uzv inhalator!!! A meni su ga nahvalili kao da je bolji baš za astmu! Eto vidite da ipak treba pitati doktora! Ostajem kod Babyhalera.

Darko Richter, dr. med.

30.06.2011. 11:40

Mir vama.