Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Beba i kreme za sunce


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sanika

26.06.2003. 23:39

Postovani,

kako uskoro idem na more s 4 i pol mjesecnom bebom zanima me da li je tako malu bebu preporucljivo mazati bilo kakvim kremama za suncanje? Procitala sam na vise mjesta da se ne preporuca do 6 mjeseci pa cak i do 2 godine djetetova zivota bilo kakva krema sa SPF, no zanima me i vase misljenje. Kad vas to pitam samo da napomenem da ne namjeravam bebu izlagati suncu uopce, svakako ne u razdoblju od 10 do 19h ali kada poraste i pocne hodati tesko da ce to biti bas 100% moguce izvedivo.
Unaprijed zahvaljujem,

Sanika

Dr. Darko Richter

29.06.2003. 23:12

Izlagali je suncu, ili ne, na moru je insolacija jača, kako u haldu, tako i na samom suncu. Namažite je odgovarajućim faktorom, no niti tu ne treba pretjerivati: to znači, oko 6-16. Sunce je najjače od 11-16 h, prije i iza toga nema veće opasnosti da se isprži. Ne znam čemu toliko skrupula oko sunčanja djece, pa većina čovječanstva odrasta u tropskimi suptropskim uvjetima, tamo se hvata hlad od potrebe, a ne trči se na sunce kao ovdje, pa su ipak svi od kavene do crne boje.