Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


disanje i X-ice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mirela

25.06.2003. 14:28

Molim odgovor na dva pitanja
1. moj sin koji za deset dana puni 3 godine spava poluotvorenih usta vec duze vrijeme. posljednjih godinu dana imao je svega 2-3 infekcije disnih puteva, dok je tijekom druge godine imao 8 upala uha. sada je vec duze vrijeme zdrav. ide u jaslice. znam da moze disati na nos jer on jos doji i za to vrijeme sasvim mirno dise. napominjem da i moj suprug spava poluotvorenih usta. da li je rijec o trecoj manduli ili alergiji, jer ja imam problema sa peludi trave pa se budim zacepljenog nosa. Je li vadjenje mandule nuzno? ili je to sve nasljedno?
2. on takodjer ima noge u X, a ne u O kao sto sam citala u prijasnjim odgovorima, te spustena stopala. dosta nespretno trci je li to OK?

Dr. Darko Richter

25.06.2003. 16:25

Na oba pitanja odgovor je: ne može se dati odgovor bez pregleda, sve što navodite može biti, a i ne mora.

Dr. Darko Richter

25.06.2003. 20:14

Naknadnim pogledom ipak mogu dati jedan konkretan odgovor: u dobi u kojoj je vaš sin, još se ne govori o spuštenim stopalima. Svod stopala formira se oko 5.-6. godine.

mirela

26.06.2003. 08:17

hvala, a ja sam naknadno saznala da je suprugov otac takodjer spavao otvorenih usta, ipak popricat cu sa pedijatricom i o tome
mirela