Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bebu navikavati na nize temperature


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

adela 555

23.10.2014. 20:10

Postovani doktore,
zanima me Vase misljenje o dobrobiti spavanja i boravljenja bebe i djece na nizim temperaturama. Konkretno se radi o bebi od 11 mjeseci. Pod nizom temperaturom mislim na 15C u spavacoj sobi tijekom zime,te spavanje na balkonu ili vani u setnji tijekom zime (dakle i na minusu). Stekla sam dojam da se tu radi o navici i prilagodljivosti te da ce dijete,ukoliko ga se navikava od najranije dobi,imati koristi od svjezeg zraka. Cesto imam dojam da se na nasim prostorima previse utopljava djecu zimi i cesto spavaju u toplim prostorijama,sto mi se cini kontradiktorno u borbi protiv prehlada i bolesti. Pomalo se povodim i za navikama skandinavaca koji svoje bebe puste da spavaju na minusima vani.
Molim Vas za Vase misljenje.
Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

27.10.2014. 23:15

U pravu ste, jedino je bitno da pri boravku na nižim temperaturama djetetu ne bude hladno - da se ne pothladi. Udisanje hladnog zraka je korisno.