Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Ortoped za dijete


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mucasta666

21.10.2014. 21:45

Poštovani,

roditelj sam djevojcice od dvije i pol godine koja je prosla vjezbe na Goljaku zbog hipotonije. Prohodala je sa 12 mjeseci, je malo trapavija ali sve u granicama normale.
Pitanje je vezano uz ravna stopala, naime dijete se pocelo zaliti da ju u stopalu nesto pika (pokazuje uporno sredinu tabana), te odbija hodati, zna cesto balansirati na vanjskom rubu stopala. Muz i ja također imamo spustena stopala i upoznati smo s nacinom na koji ona "bole". Na identican nacin bi opisali te bolove, neugodu kod duzeg stajanja, hodanja. Naravno da smo pregledali da dijete zaista nema kakav, trn ili da je obuca neadekvatna. Trebamo li se zabrinuti zbog navedenih simptoma? Kada je vrijeme da se reagira na takve prituzbe i kako ih otkloniti? Unaprijed se zahvaljujem na brzom odgovoru.

LP

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

22.10.2014. 13:00

Uporna bol u stopalu neće biti u ovoj dobi uzrokovana spuštenim stopalima. Postoji cijeli niz mogucih uzroka stoga se svakako obratite ortopeda. Mozda ce trebati napraviti rendgen ili/i scintigrafiju kostoju stopala.