Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26386

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bijela stolica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Natasa

02.12.2003. 20:33

Moja curica od 4 godine zadnjih par dana ima problema sa trbuhom i zalila se da je boli ali ne bas puno.Mi smo predpostavili da se radi o nekom od stomacnih virusa jer je par djece iz vrtica imalo isto.Vec peti dan odbija da jede i par puta je povracala i imala jedau dosta rijetku stolicu.Ono sto nas brine je da je prije dva dana imla dosta obilnu stolicu i dosta cvrstu ali koja je vise bijele boje pa onda juce uopce nije imala stolicu a danas je opet bila bjele boje.Molim vas ako mozete dati kakav savjet.Unaprijed zahvaljujem.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

07.12.2003. 19:52

Cijenjena gospođo, ne znam da li se radi o bijeloj ili o svjetloj stolici. Vjerojatnije je ovo drugo. Boja stolice se mijenja ovisno o mnogim faktorima, od kojih su neki: vrsta hrane, brzina prolaza crijevnog sadržaja, ev. infekcije, upale, uzimanje lijekova, dotok žuči itd. Stoga mi se čini da (bar za sada) nemate razloga za zabrinutost, a moguće je da se stanje u međuvremenu smirilo, jer, nažalost, nisam bila u mogućnosti brzo odgovarati u proteklom periodu. Ako imate i dalje problema, javite se, a do tada mnogo pozdrava.