Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


problem sa spavanjem


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivana

03.12.2003. 15:03

Poštovani,
zanimame me Vaše mišljenje o metodi uspavljivanja opisanoj u knjizi "Svako dijete može naučiti spavati". Nisam (još) pročitala knjigu, niti primjenila metodu, ali to ide otprilike tako da se dijete pokuša naučiti samostalno zaspati tako da ga se pusti da plače uz povremeno javljanje roditelja (ali bez dizanja na ruke).
Naime, imam zdravu i veselu curicu od 10 mjeseci koja navečer jednostavno ne želi zaspati (namjerno se razbuđuje). Procedura prije spavanja je uvijek ista: kupanje, večera, maženje, dojenje. No, kad počne padati u san, ona počne skakati, pljeskati, pričati...
Imate li možda kakav savijet?
Puno hvala!

Dr. Darko Richter

06.12.2003. 08:02

Nemam, osim komentara: tako glup i opasan naslov kao što ima ova knjiga, doista je raritet. Što bi to dijete trebalo naučiti, kada je to ugrađeno u bioritam? To je vitalna potreba, kao i disati, piti i jesti, i kada tu netko ide nekoga učiti da to radi, to je ili simptom vremena u kojem živimo, ili bezobrazluk. Mislim da se morate sami zapitati kako su djeca zaspivala kada su majke bile nepismene i jako, jako zaposlene, puno više nego danas.

Miriam

07.12.2003. 18:30

Ivana,
pokusaj nabaviti originalnu knjigu naslova:"Solve Your Child's Sleep Problems" autora Dr. Ferbera - americkog pedijatra koji je tridesetak godina istrazivao san djece na Djecijoj bolnici u Bostonu.
Na njegovoj metodi se temelji knjiga "Svako dijete ... ". Originalna knjiga je mnogo bolja.
Pozdrav!