Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26386

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bijeli jezik


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

frankie 100

12.02.2011. 17:05

Štovani doktore!
Moj sinčić od osam mjeseci pred dva tjedna bio je bolestan (grlo temperatura, kašalj). Dobili smo amoksicilin antibiotik i bisolex kapi koje smo koristili tjedan dana. Na kontroli u ponedjeljak, znači tjedan dana od početka uzimanja gore navedenih lijekova pedijatrica je preporučila da mu kupim još Hederan sirup protiv kašlja jer se kašalj nije sasvim smirio. Eto, već jučer je bilo sve ok. Pitnjce za Vas: Primjetila sam da unatrag par dana ima bijel jezik. Ako recimo jede špinat, onda je zelen, ili nešto u nekoj drugoj boji, jezik u sredini poprima boju te hrane. Recite mi, molim Vas, jel to nešto zabrinjavajuće? Moram li se javiti pedijatrici radi toga?

Darko Richter, dr. med.

12.02.2011. 22:10

Mame svašta vide, uglavnom, kada nešto pročitaju, negdje, neovlašteno i bez jamstava da se radi o ozbiljnom štivu, A ozbiljno štivo uči se na studiju. Vi valjda niste studentica medicine?

frankie 100

12.02.2011. 23:20

Ma kakva studentica happy)
E, baš ste me nasmijali!!! Da bar jesam studentica... Ja sam ekonomistica i bavim se papirima, brojevima, analizama.... Dak.e, sasvim nešt suprotno od medicine, a i mogu Vam reći da me medicina ni ne zanima, ako mi baš ne zatreba (boleština u obitelji ili tak nekaj) a i to ne čitam članke po netu, jer sam par put probala, pa se izgubila u svemu tome... Ne bi se studirala medicina tolko godina da je to sam tak, i da si svaka šuša o tome može pročitati na netu i protumačiti si to kaj si je pročitala. Dakle, pitanje koje me mučilo sam postavila Vama jer postoji ta opcija. Sudeći po Vašem odgovoru, bolje da ni našu pedijatricu niš ne pitam, jer bi mogla valjda slično proći ko na ovom forumu.
Hvala Vam!

Darko Richter, dr. med.

13.02.2011. 11:45

Popijete malo crnog vidna, pa si pogledajte jezik.
Ako ne bude tamno crven, onda me pitajte da li nešto nije u redu, a ne obrnuto.
Gdje je ostao zdravi razum? A svi puni kontinuirane edukacije i Bologne.