Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dr. Richter


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama33

12.02.2011. 13:45

Štovani dr. Richter,
majka sam djevojčice stare 3.5 mjeseca. Imala sam ja par pitanja ali više ih ne želim postavljati. Doista su bila besmislena. Pišem samo iz jednog razloga. Naime, gledajući Vas prije nekog vremena u emisiji ( čini mi se da se zove normalan život ) toliko ste me se dojmili da sam odlučila proguglati Vaše ime i došla na ove stranice. Dakle, ne znam na koji način bih Vam napisala koliko ste utjecali na mene i moj način razmišljanja, dakako u onom pozitivnom smislu! Da izbjegnem patetiku ( iako bih najradije napisala neko dugačko, srcedrapajuće pismo ), mogu Vam samo čestitati na Vašim odgovorima, iako se neki roditelji i uvrijede na Vaše opaske. U mom slučaju one su te koje su me trgnule da počnem promatrati i opažati , a ne uporno tražiti simptome mogućih bolesti ili " zabrinjavajućih pojava ". Da ne duljim, jednostavno sam osjetila potrebu napisati Vam ovo i izreći svoje zadovoljstvo što odgovarate baš tako kako odgovarate. Sa zadovoljstvom čitam vaše odgovore, jer nikada nisam srela nekoga liječnika koji ima petlje reći nešto na način na koji to Vi činite. Želim Vam puno uspjeha u radu i privatnom životu!
Sanja

Darko Richter, dr. med.

12.02.2011. 22:10

O.k. Drago mi je da vam se ovaj forum sviđa.
Iz vlastitog iskustva vam želim kazati da nije najzdravije oduševljavati se bilo kime ili bilo čime, ma kako se atraktivno to u nekom času činilo.
No, vjerujem da je ovo što ste napisali, za vas relevantno i da vam je pomoglo, i sada pazite da dalje zadržite svoje oči i svoj mozak za svoje dijete.
Mene zaboravite, ili se zabavljajte povremno mojim odgovorima, no, vi ćete ipak kroz decenije biti majka svoejg djeteta, i vjerojatno ja neću u svakoj fazi korespondirati s vašim očekivanjima. Naime, ja odgovoram uvijek konkretnom čovjeku na konkretno njegovo pitanje. Zato, tko se može uživiti na pitanje nekoga pod nekim pseudonimom, može možda pratiti i moj dogovor. Inače su interpretacije skroz pogrešne. Neki misle da reklamiram lijek, ako nekome kažem što mislim da bi za njega bilo najbolje, drugi se buni jer misli da se bavim politikom, a ja se politikom bavim samo utoliko, ukoliko ona nekome utječe na zdravlje (srećom, u pedijatriji je to manje dramatično nego u odrasloj medicini), itd.
Lijepi pozdrav.