Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26381

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bronhiolitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

meda

13.10.2006. 15:30

Molim Vas,imam dijete od 40 dana i doktori u Sarajevu su joj konstatirali bronhiolitis,jer teško diše i ima zapušen nosić.Poslije te konstatacije dali su joj injekcije URBAZOL x 2 dnevno uz inhalacije i aspiriranje također 2x dnevno.Slikali su joj pluća i čista su,krvna slika je u redu,CRP je promjenjljiv i u većini slućajeva je OK.Dijete normalno jede,majka je doji.Na kućnom lijećenju smo.Možete li mi reći koliko će ovo potrajati i šta je taj Urbazol.
S poštovanjem

Nedžad

Darko Richter, dr. med.

13.10.2006. 16:00

Urbazol je neki kortikosteroid. Dijete ima bronhiolitis, i to se kod bronhiolitis često daje, ali nije baš sigurno da i jako pomaže. No, i ja to često dam. S terapijom traje 7 dana, bez terapije tjedan dana. Važno je da pije dosta tekućine. Ako dijete nema neki rizični faktor iz najranije dobi, npr. da je imalo nisku porođajnu težinu, ili da je bilo na kisiku ili respiratoru nakon poroda, onda bronhiolitis najčešće prolazi bez većih komplikacija.

meda

25.10.2006. 15:45

Poštovanje,
Ranije sam Vam rekao da dijete ima 40-dan ,ima bronhiolitis i dijetetu je bilo bolje par dana,s tim da se prije dan-dva ponovno javili isti simptomi (teško diše,hropinjanje u nosiću).
Kontaktirali smo doktora i rekao nam da je za sada taj šlajm samo u nosiću,s tim da se može spustiti u roku dva sata.,i da se bronhiolitis vraća.Terapija je: Reukap 1 x dnevno,Bisolvon 6 kapi x 3 dnevno,zabrana kupanja dijeteta.
Molim Vas šta da radimo da zaštitimo dijete.
Hvala,
Nedžad

Darko Richter, dr. med.

25.10.2006. 20:30

Dijete sada ima rinitis, dakle,novu prehladu.
Ne znam što je to Reukap.
Bisolvon mi je poznat, ali ne bih ga davao djetetu s rinitisom.
Isto tako, obrnuto od savjeta koji ste dobili, dijete bih najnormalnije kupao. Čak, u malo zaparenoj kupaonici djetetu se razrijedi sluz u nosu i ždrijelu i lakše ga eliminira.
Jedino što bih vam dodatno savjetovao jest da djetetu pumpicom oslobađate nos sluzi, i dan-dva kapate Operil ili slične kapi za otvaranje nosnih hodnika.
Što činiti da zaštitite dijete? Prehladu je dobio od nekog konkretnog, a kako sam još ne ide naokolo, vi najtočnije znate od koga se prehladio. Na to pazite.