Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Šlajm


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

antonija

25.10.2006. 16:45

Imam sina od 15 mjeseci koji od rođenja hropče kao da je pun šlajma.
Često je prehlađen,tj nema tjedna kada ne curi nosić i kada se ne guši u kašlju,koji je po zvuku pun šlajma.
Svaki put kada bi se pojavili kod doktorice uvijek bi bio isti odgovor,da je sve uredu i da se ništa ne čuje na plučima.
Nikad nije dobio nikakvu terapiju niti uputnicu za pregled radi tog šlajma.
Jedino što bi pedijatrica rekla da se taj šlajm cijedi niz grlo i da on to nezna iskašljati i da radi toga kašlje i poslala nas doma.
Zanima me dali je to normalna pojava da dijete od rođenja je vječito prehlađeno,a da mu nemora biti ništa.
Molila bi savjet ako je to normalno,kako barem da mu olakšam život što se tiće vječitog kašlja i punog nosa?
Do sada smo probali i sa lupkanjem po leđima,fiziološkom,raznim sirupima,ali nikakvih pomaka nije bilo.
Unaprijed hvala na odgovoru.
Sa štov

Darko Richter, dr. med.

25.10.2006. 20:30

Djetetu ili nije ništa, ili je grozno bolesno. Ako je u permanentnom infektu dišnih puteva, čovjek bi najprije pomislio na neku lakšu imunodeficijenciju, npr. prolazni nedostatak imunoglobulina, ili na nešto lošiju varijantu, npr. cističnu fibrozu. No, imam tendenciju da više vjerujem vašoj pedijatrici, jer iziskustva znam da roditelji danas nemaju skoro nikakvu toleranciju za bilo koji poremećaj kod svojeg djeteta, i, jer je sve besplatno, juru doktoru unutar prvih par sati od najmanje temperaturice, ili curenja nosa, i, naravno, na pregledu nemaju niti što pametno reći, a niti im doktor ima što pametno odgovoriti. Stvar se eventualno razvija par dana, pa treba s malo strpljenja dijete liječiti kod kuće, mjerama koje su svima poznate, a kada dalje ne ide,raspitati se kod doktora. Ako hoćete da vam pogledam dijete, možete mi doćina Srebrnjak, sutra ili u petak, direktno, i nije bitna odmah uputnica, ili, dođite kasnje, ali snimite to hroptanje djeteta i kašljanje, danju i noću, na video kameru. dosta mi je 15-30 s snimke sa zvukom (ako imate video-kameru).