Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Disanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dzpopic

06.08.2016. 22:05

Postovani,
imam sina od 9 god. i pojavilo mu se neobicno disanje. Prvo povremeno a sada skoro svake 2 min.uzima zrak punim ustima, cijelom svojom snagom. On je veliki djecak sa kojim otvoreno razgovaram. Njegovo objasnjenje je da mu fali zraka. Cak me tjesi, tvrdeci da ga nista ne boli i da mu se to i ranije dogadjalo.
Prvo sam mislila da zeli manipulirati na taj nacin. Onda sam uocila da to radi i dok se igra sa drugovima, dok cita, gleda TV.
Sada sam zabrinuta. Nalazi su uredni ali jos smo u pretragama.
Bojim se za njegovo zdravlje.
Kakve pretrage-analize savjetujete nam da uradimo?
Da li naslucujete sto bi to uopste moglo biti?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

15.08.2016. 17:30

Opisane smetnje se najčešće pojavljuju kod smanjene prohodnosti nosa, najčešće kada je povećan treći krajnik. Tada se javlja osjećaj nedostatka ("gladi"blunk za zrakom što uzrokuje učestalo uzdisanje (pojedinačni duboki udisaji). Obzirom da je osjećaj neugodan a dodatno se javlja strah (zbog utjecaja okoline) simptomi mogu postati dosta učestali. Riječ je o bezopasnoj pojavi. Preporučujem ORL pregled.