Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dvogodišnjak jako slabo priča


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

237

30.11.2015. 14:25

Poštovani,
imam sina starog dvije godine i pet mjeseci. Još uvijek ne priča, tj. priča jako malo. To su: mama, tata, pa-pa, brm-brm, vau-vau i ta tom( traktor tom).
Raspoznaje žitotinje i kada vidi patku kaže ka-ka ili za kravu kaže mu, ali ne zna reći patka ili krava. Danas nam je pedijatrica dala uputnicu za obradu logopeda.
Ne znam što da mislim, s jedne strane imamo poznanike čiji sin do treće godine nije ništa pričao, da bi onda odjednom počeo pričati sve i još mnogo slučajeva gdje su djeca kasnije progovorila, a s druge strane pedijatrica mi kaže da bi u njegovoj dobi već trebao spajati rečenice. Sa sluhom nema problema, imamo još dvoje starije djece koja su propričala puno ranije, tako da sam sada zabrinuta. Inače sve razumije i ne primječujem da po nečem drugom odstupa od vršnjaka, izuzev tog govora.
Molim Vas za Vaše mišljenje. Unaprijed hvala na odgovoru.
Lp!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.12.2015. 21:40

Iznimno je važno da govori ovo što ste opisali, naprosto jedan dio djece kasnije progovori. Logoped bi trebao provjeriti sve elemente razvoja govora i komunikacije te vidjeti treba li učiniti ORL pregled. Vjerujem da ćete dobiti savjete kako poticati govorno-jezični razvoj. Možete uzeti omega 3 preparat (npr Ulje jetre bakalara Child Life).