Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


E.coli i bronhitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

intermama

08.05.2010. 23:15

Poštovani,
sad kad mi je sin ozdravio imam se potrebu potužit Vama,budući da radite na Rebru.Sin( 6 mj) prošli pon je dobio temp 39 rektalno,dala mu čepić međutim nije padala ispod 38.Pripisala to virozi jer je stariji sin ujutro povratio i imao 3 proljevaste stolice.Međutim otišla u DZ jer sam paničar a i da dam urin jer već imao 2 urinarne infekcije.
Prvu s 28 dana,E.coli,obrađen na nefrološkom odjelu,nema refluks i uzv je uredan.Stariji sin ima hidronefrozu lijevo.Drugu prije dva mjeseca.Isto e.coli.
Izvadili krv 23000 leukocita(samo se to sjećam),popiškio se nije pa nas dr šalje na hitnu na rebro.Nalaz s Rebra ;urin: L 52 ,E 22,prot.2+,nitriti poz
krv: se 12,crp 5.19,L 27,38,ne 65.8,ly 24.2,mo 9.7,eo o.1,ba o.2,E 4.08,Hgb 112,Htco.316,MCV 77.5, Tr 351,urea 4.5,kreatinin 41
hospitalizirali ga
radili mu i rtg pluća jer kašlje unazad 3 tjedna i ima sekret u nosu,nije bilo ništa.Urinokultura opet E.coli >10 na petu
Sad mene zanima jesu mogući toliki leukociti od urina?Šta znači opstruktivni bronhitis? Da napomenem da je već imao jedan bronhitis u 12 mj,ali to je i meni bilo jasno da je bronhits.zašto su napisali bronhitis a nitko ga nije ni spomenuo u bolnici?Nego da je to sve od nosa.Hvala veliko
dg na otpusnom pismu: akutni cistopijelonefritis,infekcija gornjih dišnih putova,akutni opstruktivni bronhitis

Darko Richter, dr. med.

09.05.2010. 05:15

Ja ne mogu tumačiti ono što su drugi napisali, ak oji su vidjeli vašeg sina. Moguće je da je sve to tako bilo. Ja ne znam.
Pitajte me što vas muči. Ali, nemojte me pitati zašto vam oni nisu to rekli - ako vam nije bilo jasno, trebali ste to pitati kad je bilo vrijeme. Još uvijek ih možete pitati, ako ste otp. pismo dobili naknadno, a možete pitati i svoju pedijatricu kada je posjetite s otpusnim pismom.

intermama

09.05.2010. 14:55

Muči me od tkud mu treća urinoinfekcija u 5 mjeseci.?I leukociti 27000.Neznanje me ubija!
Nisu imali odgovore na moja pitanja,čudna je atmosfera na nefrologiji.Motrim ih već 4 g,još od Šalate.happy) No možda je to sve moj subjektivni sud.Možda su divni nekome.
Vele da ni njima nije jasno od kud te infekcije i da je to malo čudno ali da ga nebi ozračivali ponovo(naravno da nebi ni ja).Da je moguće da kad su radili mikciju(u dobi od 28 dana)da je i bio neki mali refluks ali on se tak i ne tretira a da je bio neki veći stupanj da bi se vidio.Profilakse sam se SAMA SJETILA da mu daju jer znam za to od prvog sina.Sad i prvi sin ima urinoifekciju!!!!,u pon će urinokultura.Ja to više ne razumijem....više ni ne znam koja mu je to....
Nije da kukam doktore i bilo svo zlo u urinoinfektu ali nije mi jasno od kuda to dolazi.
Pisala bi Vam i o prijemu na hitnoj ali neću Vas davit samo da smo došli u 20.03 a dijete ostavili na odjelu u 4.30 ujutro s tim da je 20 do 4 doktorica izjavila da mi sad idemo na zaraznu bolnicu jer je stariji sin taj dan ujutro povratio i imao 3 proljeva i da je to rota virus i da nemremo zarazit cijeli odjel.Jao doktore,jao! Slomila sam se i stvarno nisam osba sklona ekscesima u javnosti ali nisam mogla šutit više...Sve si mislim možda je tko od nas 7 roditelja nešto pisao bolnici...
Joj ima toga još... Hvala još jednom

Darko Richter, dr. med.

09.05.2010. 22:00

Čekali ste, vjerojatno, jer se dijete trebalo popiškiti, a sa 6 mj. to ne ide po naredbi.
Ako vam se čini da nešto ne ide kako treba, možete uvijek upitati za stariju službu, ili da biste je rado nešto pitali. To je puno normalnije, nego se ovako mučiti, pa onda razmišljati da li i kako pisati bolnici svoje pritužbe. Mene uvijek iznova iznenadi kako ljudi kod nas nemaju refleks da sebi pomognu, na vrijeme.
Što se tiče uroinfekcija i svega drugoga, ovdje je riječ, po meni, o nedostatku pravog kliničkog pregleda i kliničke presude o čemu se radi, ali i o vašem isticanju uroinfekcija u djeteta, i prije no što vam je doktor na Rebru ili DZ stigao reći dobar dan. Ja sam malo stariji doktor, i mene takva nasrtljivost sveznajućih roditelja uglavnom ne može smesti, ali, kod mlađih to još ne može biti slučaj. To je stvar iskustva, i znanja.
Zato, iako mogu postojati i dišni, i crijevni i urinarni infekt zajedno, jer, to su, sve skupa, najčešće infekcije u djece, koji je uzročnik i koji infekt dominantan, to mora reći doktor, kao i da li je to za liječenje.
Vas ubija neznanje, a doktore ubija vaše znanje. Što ne odete na pregled, i kažete: "Dijete mi ima temperaturu, kašlje. Imao je u dobi od 28 dana i još jednom kasnije uroinfekt, ali je osnovna obrada bila u redu." I što ne donesete te nalaze od ranije (jer, najčešće ih nemate)? Nego, upadnete u ambulantu, i tražite urin i urinokulturu. I dobijete točno to što želite, jer, niste niti pitali doktora ono što bi roditelj trebao: Doktore, što je mojem djetetu? Je li bolesno, i, ako jest, kako?
Nažalost, naša medicina danas je dosta krhka, a odraz je, kako odličnih doktora, tako i sveznajućih roditelja.

intermama

10.05.2010. 11:30

Joj ,zato ja ne volim dopisivanje.Doktore dragi,ne može se čekati s bebom starom 6 mj 8 sati u čekaoni a total djece u toj istoj je 7!I onda me slati na zaraznu.Zalijepila sam ja njemu vrećicu doma i oprala ga plivaseptom i isprala fiziološkom iako sam znala da neće to primiti ali sam pokušala objasnit da neće popišat jer ima temp 38 stalno i ne pije ništa ali nije prošlo...Jedino smiješno je bilo kako me panično pitala otkud mi plivasept i vrećice za urin??!! Razumijem ja doktoricu ali kako je isti pristup svakom djetetu?Kako je dijete koje je jaukalo od bolova u trbuhu dobilo metalnu zdjelicu za povraćanje i čekalo red?Kako dijete koje je došlo u 9.30 u 4 ujutro ga još nitko nije prozvao?
Ne znam ja ništa o medicini niti dajem internet dijagnoze.Ja imam srednju školu i to gimnaziju.A samo da me vidite,nasrtljivost zaista nije moja odlika!
Sve ja nalaze nosim u taškici.I od jednog i drugog sina.Uskoro će mi trebat registrator!
Eto ja se požalila ,i zaista Vam hvala kaj ste me čitali.
Još bi samo pitala kak mu je hemoglobin samo 112 o od 2 mj života pije ferrum??
Veliki pozdrav i ak bude još koji bronhitis eto mene k Vama! happy)

Darko Richter, dr. med.

10.05.2010. 11:55

Ne znam zašto pije željezo od dobi 2 mj. Pa nije svaka anemija sideropenična.
No, ako nešto bude, bolje da dođete, nego da se neuspješno dogovaramo preko neta. Možete me kontaktirati na: bibice@live.com .