Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


EEG


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

saanja

16.06.2013. 05:15

Poštovani!
Imam dječaka 6,5 god. išli smo neuropedijatru zbog tikova na licu (nos i oči diže gore),ponekad ima glavobolje,i dogodi mu se ponekad da teško izgovara riječi. normalno počne govoriti i na jednom ne može izgovoriti riječ,uzastopno ponavlja prvo ili prva dva slova,i glavom se napreže al nemože izgovoriti. to kratko traje i onda normalno govori..Radili smo eeg i nalaz je ovakav:
EEG.je sporo dizritmičan CFT ,povremeno nakon HV difuzno dizritmičan
EEG/DNN pokazuje šiljke CFT lijevo,povremeno i desno,bez paroksizama,uz aktivnost spavanja.
Dobio je terapiju Arvind 25 mg,do 30.4 pije 1/2 tbl,pa onda 1 tbl,pa od 15.5. 2 tbl navečer..
Molila bih vas vaše mišljenje za gore navedeni nalaz.
Lijep pozdrav i hvala!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

20.06.2013. 12:55

Nalazi ukazuju na mogućnost da su uočeni simptomi uzrokovani nepravilnostima u sprovođenju električnih impulsa u mozgu. Stoga je terapija opravdana i treba pratiti kako će se odraziti na EEG (moždane struje) i simptome.

ditač

04.10.2014. 21:05

Poštovani,imam djevojčicu od 9 godina koja unatrag mjesec dana ima vrtoglavice.Bili smo na obradi gdje je ustanovljena sideropenična anemija za koju smo dobili terapiju.Rađen je vestibulogram koji je uredan i eeg ciji nalaz je slijedeći:nalaz ukazuje na blaže napravilnosti cerebralne funkcije(veća polimorfija od očekivane za dob),vulnerabilan je na HV(sklonost generaliziranoj paroksizmalnoj dizritmiji)Lijepo bih Vas zamolila za objašnjenej EEG-a.Hvala VAm lijepa

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.10.2014. 11:10

EEG opis ne ukazuje na postojanje elemenata koji bi sa sigurnošću ukazivale na bolest. Svakako treba biti pod nadzorom neuropedijatra i specijaliste za uho, grlo i nos. EEG treba ponoviti za 6 mjeseci a ukoliko smetnje ne nestanu i ranije (možda tada napraviti EEG u spavanju - nakon neprospavane noći). Preporučujem pregled okuliste (oštrina vida i očna pozadina) a po potrebi i magnetsku rezonancu glave.