Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Gastroezofagealni refluks-promjene u prehrani


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ned27

05.05.2018. 09:20

Poštovani,
Nakon par mjeseci mi je dijagnosticiran gastroezofagealni refluks. Prvo sam imao jaku žgaravicu, a standardni simptomi su bili: pojačano lučenje pljuvačke i kašalj. Nisam se osjećao dobro i simptomi su me ometali u svakodnevnom životu. Odlučio sam da odem kod gastroenterologa gdje sam dobio Controloc od 40 mg da pijem dva mjeseca, s tim što je prvih sedam dana bilo 2x1, a ostatak terapije 1x1), i plan prehrane. Poboljšanja je bilo, ali ne do kraja jer sam refluks imao dva dana sedmici. Nakon toga sam otišao na kontrolu gdje mi je propisan Controloc da uzimam 2x1 od 20mg i Iberogast kapi 2x1 20kapi. Ali od tog perioda do sada, desila se pozitivna stvar, a to je da sam bez lijekova doživio poboljšanje. Čak mogu i konzumirati hranu koju nisam mogao prije toga. Da li su lijekovi djelovali, ili je riječ o refluksu koji ima faze kada je nizak, a kada je visok? Uporedo koristim i vitamine (cink, magnezij i B12). Zamolio bih vas za stručno mišljenje.
Ovom prilikom vam se zahvaljujem.
Srdačan pozdrav.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

16.05.2018. 09:35

Pokušajte kada opet osjetite smetnje uzimati samo Iberogast kapi, mislim da su one najviše pomogle. Redovito provodite preventivne mjere (izbjegavanje velikih obroka, tekućeg obroka prije spavanja, spavanje s povišenim uzglavljem. Kod bolova ili žgarvice po potrebi uzmite Controloc 40 mg.

Ned27

17.05.2018. 20:40

Poštovani Gospodine Prof.dr.sc. Jovančević. Ovom prilikom vam se zahvaljujem na odgovoru i vrijednim informacijama. Srdačan pozdrav. S poštovanjem.