Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


glad?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zrinka

29.09.2004. 17:32

Poštovani,
moja dvomjesečna beba, koja jede isključivo na prsima, u posljednjih nekoliko tjedana tijekom dana jede svega po 5 minuta u komadu, nakon čega počinje plakati. Nakon podrigivanja ne želi više jesti, a onda redovito nakon otprilike sat vremena ponovo traži jesti. Je li moguće da su uzrok tome grčevi, s obzirom na to da je obično boli trbuščić nakon podoja? Dijete ima manje-više uredne, žutosmeđe stolice i dobiva na težini (nešto sporije nego u prva dva mjeseca). Čini mi se da sveukupno posiše manje mlijeka nego prije pa me zanima je li to normalno.
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima

Prof. dr. sc. Ana Votava Raić

29.09.2004. 22:26

Cijenjena Zrinka, po svemu sudeći Vaše dijete jede halapljivo, pri čemu guta veliku količinu zraka koji stvara bezopasne, ali - za sebe i za okolinu - uznemirujuće smetnje. Naime, velika količina zraka u crijevima uzrokom je boli, pretežno grčevitog karaktera. Ne bih rekla da je takvo stanje normalno, ali je svakako uobičajeno i obično spontano prolazno, u vrijeme koje je nemoguće predvidjeti. Svakako pratite napredovanje djeteta i pokušajte, koliko je moguće "uvesti malo reda" u prehranu. Ako ste u prilici, izvažite dijete prije obroka i neposredno poslije njega kako biste "bili bliže" količini mlijeka koju dijete posiše. Mnogo pozdrava i sjetite se da "vrijeme radi za Vas".