Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Hidronefroza 13mj djeteta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Magda7

31.01.2018. 13:20

Postovani! Imam dijete u dobi od 13 mjeseci tt 10 kg td 77 cm dobrog opceg stanja. Ima hidronefrozu lijevo i umjerenu dilataciju kanalnog sustava desno. Zadnji nalaz dinamicke scintigrafije: desni bubreg morfoloski i funkcionalno uredan. Lijevi bubreg smanjene funkcije redukcija tubularne mase u projekciji otiska kolektorskog bazena. Izrazite smetnje u drenazi aktivnosti iz dilatiranog pijelona i nakon forsirane diureze s furosemidom. UZurotraktabig-smileB 61×24 blaze prosirenje kanalnog sustava parenhim do 10 mm. LB 63×22 dilatacija pijelona u AP promjeru do 12 mm
UKsterilna obrisak spolovila sterilan. Na profilaksi Ninurom je. Molim Vas ljubazno da mi odgovorite kolika je vjerojatnost da se stanje normalizira ovako kako je i kolika je vjerojatnost kirurskog zahvati i da li treba jos s istim cekati? Najljepsa hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.02.2018. 10:00

Postavljate vrlo delikatna pitanja obzirom da neemam uvida u sve nalaze, nisam vidio dijete... Prema napisanom mi se čini da cijeli proces praćenja radi pedijatrijski nefrolog i ne nalazim razloga da se zatraži drugo mišljenje. Za očekivati je da će vremenom prekinuti profilaksu Ninurom (ovisno da li je bilo težih infekcija prije). Najčešće nema potrebe za operativnim zahvatom i vremenom se ustanovi da više nema poteškoća eliminacije mokraće iz bubrega.

Magda7

10.02.2018. 15:10

Hvala