Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


hodanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

roberta

02.12.2003. 12:42

Imam djevojcicu koja je stara 11,5 mjeseci.Sa 8 mjeseci je pocela sama da sjedi, sa 10 je pocela da puzi.Pocela je sama da se penje uz namjestaj i da tako stoji po pola sata, ali kada je mi uzmemo za ruke da hoda uz nasu pomoc , tada uopce ne zeli , samo se spusti i nastavlja puzati.jako je vesela i sretna beba. Fond rijeci joj je prilicno veliki, dosta dobro razumije al mene brine to njeno hodanje.I jos jedno pitanje imam , ona je prilicno sitna beba, 8900kg a duga je 80cm.ponekad hoce jest ponekad nece. da li je trebam forsirati za hodanje ili samo je pustiti pa kad hoce neka hoda , i da l je trebam tjerati da jede.
Unaprijed zahvalna

Dr. Darko Richter

03.12.2003. 12:20

Forsirati je da hoda, isto je kao baciti je u vodu pa neka se uči plivati ili je kazniti zato što ne zna slovo "A". Valjda sve ima svoje vrijeme, koje može biti rastezljivo individualno. Zar mislite da su svi jednako zreli kada dobiju legitimacije s 18 godina? Pa nije biologija pravnička struka. Iskreno, ne znam zašto bi netko morao prohodati prije dobi od 12 mj., gdje to piše? Dijete normalno prohoda s 12-15 mj.