Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


trnci u rukama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Davorka

01.12.2003. 17:00

Poštovani,

moj sin od 4,5 godine zadnje vrijeme se žali da mu trnu ruke. To objašnjava kao da mu kroz ruke idu nekakve loptice po čemu zaključujem da zna o čemu govori.
Prvi put se to pojavilo prije par mjeseci kad je imao streptokoknu anginu koja je dijagnosticirana bez da je rađen bris (dakle ne znamo da li je zaista bio streptokok). Sugerirano nam je da vadimo AST jer da ti trnci mogu biti od streptokoka. Tjedan dana nakon uzimanja antibiotika radili smo AST i bris nosa, sve je bilo negativno.
Kad god se on žali na te trnce u rukama ima neku virozicu, dakle ili kašljuca, curi mu nosić i sl.
Da li mi možete dati savjet o čemu bi se tu moglo raditi jer sam zaista zabrinuta.
Istina je da on često zna biti bolestan (ide u vrtić), ali to je ono klasično: viroze, upala grla i angina (otorinac je tonzile označio sa +++) te kašljanje.
Puno hvala na odgovoru.

Dr. Darko Richter

02.12.2003. 13:02

Trnci u ruikama 4,5-godišnjeg djeteta meni nije poznata klinička slika. Usput, ako mu AST bio negativan, tada vjerojatno nije imao streptokoknu anginu, a i dalje usput, nikad nisam čuo da od streptokoka mogu potjecati trnci.