Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


istegnuće ligamenta???


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Andrea

24.11.2003. 11:06

Djevojčica (21 mjesec) nakon (naizgled) bezazlenoga pada žali se na bolove u desnoj nozi (pokazuje naizmjence koljeno i gležanj).
Nakon pregleda (u Klaićevoj bolnici) kirurginja dijagnosticira "najvjerojatnije" blago istegnuće ligamenata
(napravljen rtg desne noge od koljena naniže) i propisuje terapiju mirovanja 4-6 dana.
U međuvremenu je prošlo osam dana i djevojčica vidljivo šepa i žali se na bolove, nemirna je, plačljiva i razdražljiva.
Sutra ujutro imamo zakazan pregled kod ortopeda, ali molim savjet nekoga tko je imao slično iskustvo, ili još bolje ortopeda - jednostavno ne znam koja pitanja postaviti ortopedici, trebam li tzražiti MR, trebam li zahtijevati imobilizaciju noge...?

zahvalna mama

Dr. Darko Richter

25.11.2003. 15:23

Stvarno ne znam što vam reći: vi pitate liječnika, što da vi pitate drugog liječnika, koji je od nas oboje kompetentniji da vam riješi problem. Ja stalno tvrdim, dok se posjete liječniku ne počnu naplaćivati na licu mjesta, isto kao kruh ili detergent u Mercatone-u, nema ni milimetra napretka u našoj medicini, koju, vjerovali vi li ne, čine koliko liječnici, toliko i pacijenti. Pa bi onda pacijentima bilo jasno koliko što košta, i mogli bi za svoje novce tražiti određenu uslugu, odnosno mijenjati liječnike za više ili manje novaca, i sve posve legalno, kao što mijenjamo advokate, ispovjednike, dućane, stanove, škole, itd.f Ovako mi izgleda da nitko nikomu ne vjeruje.