Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Izlazak van na hladnocu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Buflica

02.12.2015. 11:40

Postovani doktore,zanima me da li je preporucljivo da bebe od 3-4mjeseca se iznose vani sad u ovo doba godine kada je napolju vec zahladilo..Bake,deke,tetke neko kaze ne treba ih drzati samo u kuci,drugi kazu ipak je prehladno za njih..pa mene zanima vas odgovor!Jer evo ovih dana oko 12h-13h bude i sunca pa me zanima da li bi voznja kolicima mogla dovesti do neke prehlade?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.12.2015. 21:40

Ne znam što bi eskimi rekli na ovo pitanje no definitivno dijete treba izlaziti redovito van, treba ga primjereno utopliti. Rijetke su vremenske neprilike kada nije preporučljivo izlaziti - to je izrazito ružno vrijeme (vremenska nepogoda - jaki vjetar, kiša), smog (ne magla, nego smog) također je razlog za ostanak kući. Kod jakih hladnoća (debelih minusa) dijete treba utopliti i držati privijenog uz sebe - u ranoj dojenačkoj dobi možda nemaju dovoljno kapaciteta za stvaranje dodatne topline ako leže u kolicima izložena hladnoći sa svih strana.