Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kašalj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

enibadi

04.03.2016. 17:20

poštovani doktore, moja djevojčica od skoro 3 godine unazad dva dana počela je kašljati, ima puno šlajma, no teško ga iskašljava. noćas je dobila tempereturu do 38. i sad ju ima. procuurio je nos. ona je vesela, iako mirnija nego inače, ima apetit. do sad još nikad nije pila antibiotik, naprosto je dosta zdrava, dobro jede i valda joj je imunitet ok. ne vodim ju doktoru skoro nikad. sve nekako odradimo kod kuće i sv prođe ok.
jutro smo vadili krv, doktorica nam ne radi do ponedjeljka, i crp joj je 10,6., leukociti 4,9. oSTALO JE SVE OK.
ŠTO MI JE ČINITI , osim simptomatski joj pomagati?
trebam li se brinuti za nekaku ev.upalu pluća il slično?
je li i visina crp i leukocita pokazatelj upale pluća ili ne' puno hvala na pomoći. daleko mi je ponedjeljak,
puno hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.03.2016. 11:35

Nadam se da ste ozdravili u međuvremenu. Molim sve korisnike portala da ne očekuju pomoć u hitnim/akutnim stanjima. To nije moguće zbog toga što nisam u mogućnosti svakodnevno odgovarati na pitanja a nije niti dobro postavljati dijagnoze ovim putem. U Vašeoj konkretnoj situaciji temeljna se procjena zasniva na općem stanju djeteta. Nalazi nisu presudni čimbenik za postavljanje dijagnoze, dakle uz ovakve nalaze je moguća i upala pluća (atipična, najčešće u ovoj sezoni virusna).