Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kašalj nakon ustajanja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Irena

22.12.2005. 15:28

Mojoj trogodišnjoj djevojčici curio je nekoliko dana nosić,bistro,to je prestalo samo od sebe ali joj je ostao kašalj i to obavezno suhi kašalj nakon ustajanja,na kraju s iskašljajem, preko dana kašlje,ali ne puno,najviše kašlje kod promjene temperature (kuća,van). Da li treba davati sirupe za taj kašalj ili inhalirati?Inače je sklona laringitisima koje ima svakih nekoliko mjeseci,a jednom je imala i laringotraheobronhitis.Na Srebrnjaku joj je rađen prick-test,sve je bilo negativno,a 14 dana prije tog testa je pila Rinolan,da li on može smetati tom testiranju?
Hvala Vam najljepša i svako dobro za predstojeće blagdane!

Dr. Darko Richter

22.12.2005. 20:39

Ne treba davati sirupe niti za niti protiv kašlja, niti treba inhalirati. Danas nitko ne smije kašljati niti 6 h, i odmah je u ambulanti. Stalno ponavljam: samo na groblju se ne kašlje. Vrlo je mali udio čisto psihogenog ili habitualnog (bezveznog) kašlja, a vrlo je veliki udio kataralnog kašlja, tj. kašlja zbog virusne dišne infekcije. Sirupima za i protiv kašlja ne možete pomoći niti prvima niti drugima. Mene najviše zanima od čega je taj kašalj, a to bez pregleda ne bih mogao sada reći. Rinolan na 14 dana razmaka od prick testa nije smetnja. Smetnja može biti jedino ako test nije dobro učinjen ili očitan, ali to sada ne možemo utvrđivati. Dakle, pregled.