Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Krivi vrat


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Goran

28.12.2003. 23:37


Poštovana gospođo,

naša beba ima prirođeni krivi vrat, što je vjerojatno posljedica ulaska glave ploda u zdjelicu mjesec i pol prije poroda.
Beba je stara 35 dana, i krenuli smo sa vježbicama za vrat po preporuci dječjeg ortopeda. Vježbe izvodimo 3-4 puta dnevno, a jednom tjedno idemo na kontrolu u dječju bolnicu u Klaićevoj. Zanima nas da li osim vježbi postoji kakva druga terapija (masaže, kreme, lijekovi...) i kakva je daljnja prognoza. Jedna fizijatrica nam kaže kako
neće biti problema za izlječenje, druga da je dosta vidljiv tortikolis i da će liječenje biti dugotrajno sa mogućim smetnjama na vratu djeteta; također kaže da taj izbočeni, tj. skvrčeni desni vratni mišić može imati ispupčenje i prema unutra pa nas zanima da li to utječe na djetetovo disanje i gutanje.

Puno hvala !!

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

01.01.2004. 21:28

Cijenjeni, pojava koju navodite česta je. Najvažnije je da je rano prepoznata, jer je tada fizikalna terapija vrlo učinkovita. Stoga Vam preporučam da se držite datih uputa i da dijete redovito kontrolirate. Inače, smetnje gutanja i disanja vrlo su vidljive, pa znate i sami da ih Vaše dijete nema. Mnogo pozdrava i svako dobro.