Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kvržice na glavi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

VIOLETA

19.01.2004. 23:39

Poštovani doktore!

Nastojat ću biti kratka da Vam ne oduzimam puno vremena. Moja četverogodišnja djevojčica je prošle godine, negdje u travnju pala sa kreveta (sa naslona kreveta, na leđa) i pri tom lupila većim dijelom glave o parket i tepih ali je zahvatila i rub stalka za cvijeće te je na tom mjestu zaradila mali podljev i "čvorugu". Nije izgubila svijest niti je povraćala. Odveli smo je liječniku koji je rekao da je sve u redu. Nekoliko mjeseci nakon toga, na mjestu "čvoruge" (okcipitalni kondil sa lijeve strane) pojavila se kvržica veličine zrna graška, prilično tvrda na dodir i nepomična. Nije je boljela niti je imala ikakovih drugih smetnji. Na pregledu kod kirurga rečeno nam je da je sve u redu. Međutim, pojavila se još jedna kvržica, sada valjkastog oblika, dok se ona prijašnja smanjila. Obje kvržice su nekada manje, nekada veće (nikada veće od zrna graška). Napominjem da djevojčica cijelo to vrijeme nema nikakvih drugih smetnji niti ju to boli. Jedno vrijeme su bile tri kvržice pa je jedna nestala. Možda uistinu nije ništa ali me zanima vaše mišljenje o tome, da li ste imali sličan slučaj. Nadam se da nisam bila preduga. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Srdačan pozdrav.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

22.01.2004. 22:00

Cijenjena gospođo, niste bili "predugi". Prema opisu, vjerojatno je da se radi o limfnim čvorovima koji nemaju veze s preboljelom traumom, a koji mijenjaju oblik i konzistenciju. Mnogo pozdrava.