Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Meningoencefalitis cijepljenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dalija

05.04.2007. 10:30

Poštovani, molim odgovore na dva pitanja:

1. radi blage zime epidemiolozi najavljuju "sezonu krpelja". Pročitala sam da je potrebno kupiti tri doze po 200 kuna za svakoga tko se želi cijepiti, ali ništa drugo o cjepivu ne znam. Imam sina od 11 i kći od 1,5 g. Smijem li ih cijepiti i trebam li paziti na nešto.

2. ponukana pitanjem mame o "vibrairanju" pri padanju u san, usudila sam se postaviti "slično" pitanje. Moja 1,5 godišnja kći se povremeno (jednom u periodu od tjedan dana ili nešto duže) zna u porpuno budnom i "zagrijanom" stanju "stresti" kao što se odrasli znaju stresti kada im je hladno ili vide/pomisle na nešto ružno pa to kao "otresaju" od sebe. Nema nikakvih bolesti ili drugih problema u njenom dosadašnjem životu, tj. nije neurorizično dijete, nismo imali težak niti preuranjen porod i sl.

Unaprijed hvala,

Dalija

Darko Richter, dr. med.

05.04.2007. 23:15

Ako se bojite krpeljnog meningoencefalitisa cijepit i djecu i sebe i sve za koje se bojite. Što se tiče stresanja, nema veze s pitanjem u kojem se spominje "vibracija" tj. vjerojatni hipnagogni mioklonizam. Svatko se pomalo strese.