Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Minirin melt


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nives t

03.02.2015. 14:30

Poštovani, dječak star 6 godina ima problem nočnog mokrenja. Dnevnu pelenu je odbacio sa 2 ipo godine, ali nočno mokrenje nije nikad regulirano. Prošle godine smo krenuli s pretragama koje nam je preporučio nefrolog (UZ, guk, urea, kreatinin, osmolalnost) i svi nalazi su uredni. Testom pijenja i mokrenja utvrđuje mu se mali kapacitet mjehura za dob. Uvedena je terapija Minirin melt 120 1 tbl koja i ne donosi neke rezultate. Ta doza je sada uvečana na 2 tbl i tek sad je dječak suh.
Moje pitanje glasi: koliko dugo se uzima gorenavedena terapija i koja je korist od nje? Naime, ako jednu večer ne popije lijek, plahte su mokre. Da li je ta terapija samo kupovanje vremena u periodu čekanja da problem sam od sebe ne nestane odrastanjem i sazrijevanjem djeteta?

Srdačan pozdrav

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

08.02.2015. 12:00

Upravo tako, vremenom se očekuje da će kontrolni mehanizam postati zreliji te da će se mokraćni mjehur povećati. Terapija se sprovodi dokle god je potrebno, rijetko je potrebna više godina (4-5). Nisam se susreo sa nuzpojavama, a tako govori i literatura koja opisuje djecu s dugotrajnom primjenom ovog lijeka.